Jídlo
Samozřejmě jako každá jiná země má i Itálie svoje tradiční jídla.
-Nejčastěji se zde vaří špagety a těstoviny.
-Můj nejoblíbenější způsob je: Spaghetti alla Carbonara, Aglio olio e peperoncino.
-Další způsoby jsou: Spaghetti Pomodoro, Porcini, Pecorino, Pescatore atd...
-Aby zde bylo i něco sladšího, tak vyrábí velice dobrou zmrzlinu, dalši sladká jídla jsou Tiramisu, croissanty, bábovky a zákusky.
-Jeden z nejznámějších sýrů je Gorgonzola, která nechutně zapáchá při ohřání v mikrovlnce, dalším sýrem je mozzarela
-Pokud nejíte ryby, tak určitě nebudete jíst ani mořské plody. Je to nejčastější surovina pro přípravu jídel a pokrmů. Používají slávky, chobotnice, krevety, sardinky... Často v Itálii si lze všimnout jezírek, ve kterých se krevety a slávky pěstují.
-Na snídani si dávají sladké.
-V obchodech jsem málokdy uviděla ovocný sirup, proto v restauracích si dávají na oběd a večeři vodu a víno, tak se toho neděste...