Jídlo

Samozřejmě jako každá jiná země má i Itálie svoje tradiční jídla.

-Nejčastěji se zde vaří špagety a těstoviny.

-Můj nejoblíbenější způsob je: Spaghetti alla Carbonara, Aglio olio e peperoncino.

-Další způsoby jsou: Spaghetti Pomodoro, Porcini, Pecorino, Pescatore atd...

-Aby zde bylo i něco sladšího, tak vyrábí velice dobrou zmrzlinu, dalši sladká jídla jsou Tiramisu, croissanty, bábovky a zákusky.

-Jeden z nejznámějších sýrů je Gorgonzola, která nechutně zapáchá při ohřání v mikrovlnce, dalším sýrem je mozzarela

-Pokud nejíte ryby, tak určitě nebudete jíst ani mořské plody. Je to nejčastější surovina pro přípravu jídel a pokrmů. Používají slávky, chobotnice, krevety, sardinky... Často v Itálii si lze všimnout jezírek, ve kterých se krevety a slávky pěstují.

-Na snídani si dávají sladké.

-V obchodech jsem málokdy uviděla ovocný sirup, proto v restauracích si dávají na oběd a večeři vodu a víno, tak se toho neděste...

Spaghetti alla Carbonara(google)
Spaghetti alla Carbonara(google)
Gorgonzola(google)
Gorgonzola(google)
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky